Családi palacsinta
2007.03.08. 09:58
Családi palacsinta
Hozzávalók, ahogy én készítem:
1 kg rétesliszt 1 liter tej 6 tojás 1 zacskó vaníliáscukor 1 csapott teáskanál só 4-5 evőkanál olaj víz, amennyi szükséges
Elkészítés:
A tojásfehérjéket különválasztjuk a sárgájától, majd felverjük habosra mindkettőt. Egy nagy tálba a felvert fehérjéhez hozzáadjuk a habosra kevert sárgáját, hozzáadjuk az olajat és hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés közben beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Közben annyi vizet adagolunk a masszához, hogy az méz sűrűségű legyen. Negyed óra pihetetés után elkezdhetjük a sütést. Idővel a tészta sűrűsödni fog, lehet közben vízzel higítani. Teflon serpenyőbe az első sütésnél lehet egy kávéskanál olajat tenni, a többihez már nem szükséges. Ebből a tészta mennyiségből kb. 45 darab közepesen vastag palacsinta készül el.
Töltelékek:
Túrós: 250 g túró 1 pohár tejföl 1 zacskó vaníliáscukor kristálycukor ízlés szerinti mennyiségben frissen reszelt citromhéj, citromlé ízlés szerint
Kakaós: hagyományos (holland) kakaópor kristálycukor
Ha még forrón töltjük meg vele a palacsintát, a cukor elfolyósodik, és finom csokiszirup lesz belőle.
Fahéjas: őrölt fahéj kristálycukor
Jó étvágyat! Lidi
|